кошница 0,00 лв. (0)
0886 720 768

8 признака, че малкото ви бебче ви обича

Да бъдем реалисти – бебетата, тези малки прекрасни създания, няма да дойдат и категорично да ви демонстрират чувствата си на обич, които може би имате нужда да почувствате, особено след поредната безсънна нощ и неуморни грижи. Но е добре да знаем, че малките деца имат свои начини да покажат, че сте специален човек за тях. Какви са те?

Майчината прегръдка и глас – жизненоважни за вашето бебе

 Първата година от живота на детето е най-важна от гледна точка на неговото развитие и е период, в който сетивните фактори играят основна роля. Докосването и звуците влияят на бебето по начин, който един възрастен трудно може да си представи. Начинът, по който вашето мъниче реагира на докосванията и звуците е силно свързан с деветте месеца, прекарани в утробата, където е свикнало да бъде защитено и обгърнато, както и да чува определени звуци, най-важният от които е гласът на майката.

Как да научим детето да разпознава цветовете

 Изследвайки обкръжаващия го свят, малкото човече се запознава със свойствата на предметите, с тяхната форма, размер и разбира се, цвят. Необходимо ли е специално да го учим да различава цветовете или това ще се получи от само себе си като порасне и натрупа знания и опит? И защо да го учим да разпознава цветове, когато е на една годинка, след като например като стане на три, ще го направи много по-бързо и лесно? И ако учим детето на цветовете, как да го правим?

Разлики във възпитанието на детето при мама и татко

Мама възпитава, татко позволява. Такава е ситуацията в много семейства и именно такова поведение възпитава глезени и капризни деца. Има съществени разлики в методите за възпитание на детето, прилагани от двамата родители.

Как да не провалим първия рожден ден на децата си

Обичам празниците (или поне повечето от тях) и затова не намирам за странно, че планирах първия рожден ден на близнаците, който беше миналата седмица, още от август. В главата си имах много ясна концепция какво искам и не толкова ясен план за това как да го постигна. Но с времето нещата едно по едно започнаха да идват по местата си и разбира се въпреки кризисните 3-4 дни преди 20 ноември, в навечерието на празника мислех, че всичко е под контрол, всичко е налично и партито ще се случи точно така, както на мен ми се иска. 


1 2 3 4 5