1. Кои са бащите осигуряващи по-добро бъдеще на дъщерите си

  Кои са бащите осигуряващи по-добро бъдеще на дъщерите си

  Бащите, които домакинстват, осигуряват по-добро бъдеще на дъщерите си, защото така стимулират амбициите им и те се насочват към не толкова традиционни и потенциално по-добре платени кариери, съобщи в. "Дейли мейл".

  Учени от университета на Британска Колумбия са убедени, че начинът по който родителите си поделят задълженията да мият съдовете, да перат и чистят къщата, има ключова роля при оформянето на светогледа на децата им и на техните амбиции, особено на дъщерите им. Докато отношението към равнопоставеността на майката е ключово за предвиждане на мнението на детето за половете, професионалните амбиции на дъщерите се прогнозират най-добре по това какъв е подходът на бащите към домакинските задължения."Това предполага, че момичетата израстват с по-широки цели за професионално развитие, ако са в дом, където домакинските задължения се поделят поравно между родителите" - каза Алиса Крофт от катедрата по психология на университета.

  "Отношението

  Read more »
 2. 17 от най-ужасните неща, които деца са казвали на родителите си

  17 от най-ужасните неща, които деца са казвали на родителите си

  Потребител в Reddit реши да попита майките и татковците следния въпрос: „Кое е най-страховитото нещо, което вашето дете някога ви е казвало?“ Важно е да отбележим, че много е вероятно част от тази „страховитост“ да произлиза от недоразбиране между възрастните и малките деца. В много от случаите цитатите са плашещи заради начина, по който ги интерпретираме. В случая детето може въобще да не е искало да каже това. Говоренето и осмислянето на концепции като смъртта например е важно, но трудно нещо за децата. Особено на фона на факта, че повечето възрастни не обичат да приказват за това и дори се страхуват от нея. Коментарите за смъртта са особено зловещи, тъй като децата все още не могат да я разберат.

  UnfortunateBirthMark:

  "Завивах двугодишния си син и той ми каза "Сбогом, тате." Отвърнах му "Не, казваме лека нощ". "Знам, но този път е сбогом", каза ми. Трябваше да го проверявам на няколко пъти през нощта, за да се уверя, че е все още там."

  x_y_zed:

  "На

  Read more »
 3. 20 неща, които няма как да знаете, ако нямате деца :))

  20 неща, които няма как да знаете, ако нямате деца :))

  1. Стандартното водно легло  съдържа достатъчно вода, за да запълни дом от 100кв.м. с изкуствено езеро - 11 см дълбочина. 

  2. Гласът на 4 годишен тиквеник може да заглуши 200 нормално беседващи възрастни в препълнен ресторант. 
  3. Ако вържете кучешки повод за стаен вентилатор, моторът на последния не е достатъчно мощен да повдигне във въздуха 23 килограмов идиот в костюм на супермен. От друга страна е достатъчно мощен, за да разпредели равномерно боята от буркана в ръката на "Супермен" по стените на стая 4 Х 3м. 
  4. Когато вентилаторът е включен, не следва към него да се хвърлят бейзболни топки. 
  5. Стъклото на прозореца, дори двуслойно, не се явява препятствие за дървена играчка, ударена от перката на вентилатора. 
  6. Ако от банята се чува шумът от отваряне на тоалетното шкафче с вашата козметика, след това звън на стъкло и после детско гласче "Оооопс, ама аз....", - то вече е късно... 
  7. Спирачна течност смесен
  Read more »