1. Как да научим детето да разпознава цветовете

  Как да научим детето да разпознава цветовете

  Изследвайки обкръжаващия го свят, малкото човече се запознава със свойствата на предметите, с тяхната форма, размер и разбира се, цвят. Необходимо ли е специално да го учим да различава цветовете или това ще се получи от само себе си като порасне и натрупа знания и опит? И защо да го учим да разпознава цветове, когато е на една годинка, след като например като стане на три, ще го направи много по-бързо и лесно? И ако учим детето на цветовете, как да го правим?

  Малко физиология

  Read more »
 2. Майчината прегръдка и глас – жизненоважни за вашето бебе

  Майчината прегръдка и глас – жизненоважни за вашето бебе

  Първата година от живота на детето е най-важна от гледна точка на неговото развитие и е период, в който сетивните фактори играят основна роля. Докосването и звуците влияят на бебето по начин, който един възрастен трудно може да си представи. Начинът, по който вашето мъниче реагира на докосванията и звуците е силно свързан с деветте месеца, прекарани в утробата, където е свикнало да бъде защитено и обгърнато, както и да чува определени звуци, най-важният от които е гласът на майката.

  Гушкайте вашето бебе

  Read more »
 3. 8 признака, че малкото ви бебче ви обича

  8 признака, че малкото ви бебче ви обича

  Да бъдем реалисти – бебетата, тези малки прекрасни създания, няма да дойдат и категорично да ви демонстрират чувствата си на обич, които може би имате нужда да почувствате, особено след поредната безсънна нощ и неуморни грижи. Но е добре да знаем, че малките деца имат свои начини да покажат, че сте специален човек за тях. Какви са те?
  - Бебето ви познава и търси близост (0-1 месеца)- Само няколко седмици след раждането, бебето вече изразява предпочитания към хората около себе си. То разпознава гласа на мама, нейната кожа

  Read more »