1. Тръшкането при децата и погрешни реакции на родителите

  Тръшкането при децата и погрешни реакции на родителите

  Ето най-разпространените погрешни родителски реакции на детските гневни изблици:
   

  1. Говорите му успокоително, за да му мине. Грешка! Изобщо няма да му мине от спокойния ви глас. Със същия успех можете да си мълчите – няма да е нито по-нещастно, нито ще допринесете по-малко за приключване на крясъците му, а дори има вероятност да сте по-ефективни, докато не говорите. Когато му говорите успокоително, детето разбира, че според вас то е в правото си да реве и крещи, и усеща, че ви е страх да реагирате по-твърдо. Това го кара да плаче по-дълго, понеже то вижда шанс да ви накара да направите това, което иск

  Read more »
 2. Подаръка, които децата ви никога няма да забравят

  Подаръка, които децата ви никога няма да забравят

  В ерата на консуматорското потребление децата разполагат с огромно количество играчки. Затова да бъдат изненадани приятно от възрастните става все по-сложно.

  Но независимо от времето, в което живеем едно не се е променило – има неща, които са по-важни за едно дете, неща които не може да се купят в нито един магазин.

  В следващите редове ще намерите списък (без да е степенуван по никакъв начин), в който ще намерите идеи, които ще ви подскажат какъв подарък си струва да поднесете на едно дете. А колко от тях вече сте подарили на вашето?

  1. Подарете му подкрепа  -Само една дума на одобрение могат да накарат детето ви да се почувства по съвсем различен начин – състояние, което да го зареди с енергия и мотивация.  Нека децата ви знаят, колко ги цените. Нека знаят, че вярвате в тях. Не забравяйте да им напомняте за това.
  2. Прегръдки и целувки - Бащата казва на 7 годишния си син, че той вече е голям за цел
  Read more »
 3. Разлики във възпитанието на детето при мама и татко

  Разлики във възпитанието на детето при мама и татко

  Мама възпитава, татко позволява. Такава е ситуацията в много семейства и именно такова поведение възпитава глезени и капризни деца. Има съществени разлики в методите за възпитание на детето, прилагани от двамата родители.

   А, за да възпитате правилно детето си, да бъде отговорно, разбиращо, дисциплинирано и прочие, трябва и двамата да се придържате към един и същи начин на възпитание, поне за важните неща, без компромиси при вида на големите, влажни и молещи очи на детето ви – неговото тайно оръжие да преборят строгостта ви.Но пък, от друга страна, разликите в методите на възпитание на двамата родите и стремежът на детето да удовлетвори изискванията и на мама, и на та

  Read more »