1. Как да обличаме детето през зимата

  Как да обличаме детето през зимата

  Начинаещите родители често изпитват затруднение как да облечат бебето си, особено през зимата. Разбираемо е, тревожим се дали на бебето му е студено или не, дали ще се чувства комфортно.

  За съжаление, няма универсален отговор, въпреки че има едно златно правило, към което да се придържате, когато обличате бебето си за разходка, така че хем на него да му е комфортно, хем вие да сте спокойни.

  Обличайте бебето както обличате себе си. Наистина. 

  Като “прохождащи родители” имаме лошия навик да претрупваме с дрехи децата сибез да осъзнаваме. Ако се чудите защо мъника плаче на задната седалка, най-вероятно му е топло.

  Ако сте облечени с блуза с дълъг ръкав и тънко яке, бебето ви ще се чувства добре, облечено по същия начин. Ако ще сте по-спокойни, можете да носите със себе си тънко одеало за всеки случай.

  Ако навън има сняг, не забравяйте шапка и ръкавички. Същото важи и ако духа вятър – важно е да пазите ушите от вятъра.

  Не повивай

  Read more »
 2. 6 правила как да си добър родител

  6 правила как да си добър родител

  Като родители, нашата основна роля е да въведем децата в живота, да им помогнем да се развиват и израстват като самостоятелни и хармонични личности. Начинът, по който правим това, е от определящо значение какви възприятия и нагласи ще има детето ни за себе си, за другите, за света.
  Осъзнавайки тази взаимовръзка, ние се изправяме пред множество въпроси като: Как да научим детето какво е приемливо и какво би му навредило? Има ли прекалена любов и не разглезва ли тя детето? Да накажем ли детето, когато не изпълнява нашите указания?...

  Много изследвания по темата за наказанията показват, че в повечето случаи:

  Read more »