1. Децата имат нужда от ограничения, за да растат щастливи

  Децата имат нужда от ограничения, за да растат щастливи

  Аз съм професионален терапевт с 10-годишен опит в работата с деца, родители и учители. Напълно съм съгласна с мнението на съвременните учители, че децата ни стават все по-лоши и по-лоши в много аспекти. Това е мнението на всеки учител, който срещам. По време на десетгодишната ми кариера наблюдавам непрекъснат спад в социалното, емоционалното и академичното функциониране на децата, както и рязко увеличаване на когнитивните (познавателните) увреждания, наред с много други интелектуални проблеми.

  Днешните деца отиват на училище емоционално неспособни за учене, като факторите в нашия модерен живот, които допринасят за това са няколко. Всички знаем, че мозъкът подлежи на развитие. Чрез средата, в която живеем, можем да го направим „по-силен“ или „по-слаб“. Настина вярвам, че въпреки всичките ни добри намерения, за съжаление, развитието на мозъците на децата ни отива в напълно погрешна посока и интелектуалното ниво непрекъснато спада. Ето причините:

  Технологиите

  Read more »
 2. Как да се държим с упоритото дете

  Как да се държим с упоритото дете

  „- Обуй си ботушите; изяж си салатата; загащи си блузата …“

  Колко пъти сте повтаряли подобни фрази, а резултатът е – обути маратонки; тонове погълнати бонбони и разгащени панталони. И колко пъти в подобни ситуации ви се е струвало, че всички тези малки битки са загубени, а с тях и цялата ви борба с наследниците.

  Защо децата вечно ходят на инат?

  Как и въобще, възможно ли е да се справи човек с детската инатливост и упоритост? И инатливост ли е изобщо това тяхно поведение или проява на качества, които ние не можем да разберем.

  Такъв е характерът на детето

  На първо място всеки възрастен трябва да е наясно, че упоритостта е характерова черта. Тя не се формира изведнъж и не се изявява в един миг. Установяването на упоритостта се основава на хиляди моменти, в които детето демонстрира неподчинение по най-различни поводи. Освен това, много често поведението на възрастните може несъзнателно да допринесе към формирането на подобно поведени

  Read more »