0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Какво е важно при избора на бебешки дрехи?

Какво е важно при избора на бебешки дрехи?

Всяка бъдеща майка, почти веднага след, като научи добрата вест, че очаква бебе, започва инстинктивно и целенасочено, да се заглежда в безбройните предложения за бебешки дрехи за новороденото. В океана от възможности, ако нямате опит е лесно, да се увлечете по красиви на вид, но неподходящи за бебето дрехи.

 

 

Ето няколко отправни точки, които да имате при избора на бебешки дрешки за момиченце или момченце:

  1. Задължително е материята на бебешките бодита, гащеризончета или ританки – дрехите, които имат директен допир с деликатната бебешка кожа, да бъдат изцяло от памук! Това ще създаде максимален комфорт на новороденото, което току-що е напуснало любящата майчина утроба.
     
  2. Изберете бебешки дрехи, които се обличат лесно! Това ще направи вашето и на бебето ежедневие приятно и няма да изпадате в напрежение всеки път, когато трябва да сменяте боди или ританки. Най-предпочитан вид закопчаване на бебешкото облекло са тик-так копченца или ципове. Изберете дрехи с качествени копчета – пробвайте ги при покупката, за да не се окаже, че трудно се отварят или закопчават. За предпочитане са малко по-едри размери, за да не се измъчвате, когато трябва да го нацелвате при закопчаване. В последните години, циповете все повече се налагат в бебешкото облекло. Те са много удобни за връхни бебешки дрешки, но не толкова за долните, защото ципът обикновено е по-твърд и при бебе, което се обръща, може да доведе до дискомфорт. Все пак, ако изберете този вид закопчаване, задължително забележете, дали в горната си част има предпазно капаче, което да го изолира от вратлето и брадичката на бебето.
     
  3. Изберете правилния размер на бебешките дрехи! Това е моментът, в който всяка бъдеща майка се пита – кой размер е най-подходящ за моето новородено бебе? Истината е, че докато не се роди бебето никой не може с точност да отговори на този въпрос! Стандартният първи размер за бебето е 56 см., обаче освен ръста има значение колко килограма е новороденото! Ако бебето се роди над 4 кг., има вероятност този размер да не бъде добре, ако се роди по-рано от очакваното, задължително вземете по-малък – например 50 см или дори 44 см. Винаги, когато се колебаете между два съседни размера, избирайте по-големия! Предпочитайте бебешкото облекло, да бъде свободно, а не вталено – все пак бебето е било девет месеца в плаваща среда, без особени ограничения. Има още едно предимство на по-големия размер – при изпиране и сушене в сушилня, памучните бебешки дрешки се свиват с около 5%, ето защо се застраховайте с малко по-голям размер.
     
  4. Внимавайте за багрилата и качеството на платовете. Купувайте бебешки дрехи от материи с OEKO – TEX100 сертификат, който е световен стандарт и гарантира безопасността на материите. Бебешките дрешки от органичен памук имат още по-високи изисквания, при тях търсете GOTS – глобален стандарт за органичен текстил.
     
  5. Преценете добре кройките на бебешките дрешки. Внимавайте за: вратната извивка – да не е прекалено голяма или прекалено тясна, бодито за новородено е добре да бъде с тип закопчаване „прегърни ме“ – това дава удобство при обличане и защита на коремчето, бебешките ританки и панталонки трябва да имат свободен ластик на талията, а още по-добре, ако имат широк текстилен колан без вътрешен ластик, който може да подгъвате или използвате в цялата ширина. Хубаво е, ако на ръкавите на бебешкия гащеризон или боди има вградено джобче – капаче, което да използвате за предпазване от надраскване, разбира се това не е задължителен елемент – винаги можете да вземете памучни бебешки ръкавички за тази цел.

 

Това са най-важните правила, по които да направите своя избор на най-красивите и сладки бебешки дрешки за новороденото, а дори и за поотрасналото бебче. Не избирайте емоционално облеклото на бебето само по привлекателния му вид! Огледайте внимателно материите, формите и си представете как бихте облекли тези дрешки на малкото бебе, което не може да си вдигне ръчичката, за да ви съдейства при обличане на бодито, а ританките или панталончето ще трябва неколкократно на ден да събувате и обувате, за да сменяте памперси.

 

Бебешките дрехи в нашия онлайн магазин Косара, са подбрани с много внимание и грижа за новороденото бебе и удобството на майката. Винаги следваме модните тенденции в бебешкото облекло и десени, избираме разнообразни акценти и колекции за многобройните вкусове на нашите клиенти.

 

Автор: Галина Трендафилова

Текстът е обект на авторско право. Копирането му или части от него, става само след получаване на изричното съгласие на kosara.bg