0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Практични съвети за младите майки

Практични съвети за младите майки

Колкото и книги да сте изчели за това как трябва да се грижите за детето си, със сигурност ще имате още много въпроси и на моменти ще се чувствате неуверени.

 

Важно е да знаете кое е правилно и кое грешно в отглеждането на бебето, но не се доверявайте сляпо на всякакви съвети и винаги се вслушвайте във вътрешния ви глас на майка. Освен това различните ситуации имат различни отговори. Всеки ден излиза ново проучване, което се опитва да въведе нови методи на възпитание и отглеждане на децата или отрича до сега познатите норми.

 

Ето няколко обективни отговора на едни от най-често задаваните въпроси.

 

Да завиваме ли новороденото с одеяло. Ако бебето не е навършило една годинка и го завивате с голямо одеяло, има опасност то да се омотае в него и задуши. Някои педиатри препоръчват употреба на бебешки завивки и при деца на половин годинка, но ръцете и главичките им трябва винаги да са навън.

 

Кога е подходящо да се сложи детето в кенгуру. Щом навърши два месеца, малчуганът достатъчно стабилно държи главата си изправена и може да се носи в кенгуру. Нека таткото поноси бебето, а вие малко да си починете. Все пак девет месеца сте го носили под сърцето си и всеки ден ви е ставало все по-тежко.

 

Да обграждаме ли с играчки креватчето. Играчките и аксесаорите не винаги са безопасни и по-добре се въздържайте от прекомерната им употреба. Те трябва да се поставят така, че бебето да не успява да ги достигне. Освен това е нужно да са здраво вързани, за да не паднат върху него. Меките играчки не трябва да са по-големи от главата на бебето. Не бива да има и части, които се въртят и изваждат. След като детето навърши една година, може да му давате и книжки в леглото.

 

Мястото на детето в колатаМалките трябва да стоят винаги на детско столче на задната седалка. Проверявайте добре дали всички колани са правилно закопчани. Возете се до бебето отзад, за да не се притеснява то, че е само и да се чувства изолирано.

 

Източник: 9m-bg.com