0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

За бебето • За спане • Пелени

Подреди по
4.8 от 5 на база 4 клиентски оценки
400 клиентски отзиви
Бебешка памучна пелена с котенце 90х90
4.2 от 5 на база 10 клиентски оценки
125 клиентски отзиви
Двупластова пелена от памучен ажур в екрю 75х90
4.4 от 5 на база 11 клиентски оценки
157 клиентски отзиви
Двупластова пелена от памучен ажур в синьо 75х90
4.4 от 5 на база 8 клиентски оценки
160 клиентски отзиви
Двупластова пелена от памучен ажур в светла мента 75х90
4.2 от 5 на база 6 клиентски оценки
120 клиентски отзиви
Комплект бебешки пелени от муселин "Морски свят" 85х85
4.8 от 5 на база 5 клиентски оценки
500 клиентски отзиви
Комплект бебешки пелени от муселин "Rainbow" 85х85
4.2 от 5 на база 10 клиентски оценки
125 клиентски отзиви
Двупластова памучна пелена "Дино" в бяло 80 х 90
4.4 от 5 на база 11 клиентски оценки
157 клиентски отзиви
Двупластова памучна пелена "Дино" в сиво 80 х 90
4 от 5 на база 7 клиентски оценки
100 клиентски отзиви
Двупластова памучна пелена "Butterfly dream" 80x90 см
4.2 от 5 на база 5 клиентски оценки
125 клиентски отзиви
Двупластова памучна пелена "Animal world" в синьо 80x90 см
4.7 от 5 на база 3 клиентски оценки
300 клиентски отзиви
Двупластова памучна пелена с котенца 80 х 90
4.5 от 5 на база 6 клиентски оценки
200 клиентски отзиви
Двупластова памучна пелена "Cat cakes" 80 х 90
4.5 от 5 на база 2 клиентски оценки
200 клиентски отзиви
Термопелена с вата в бяло и синьо "Приключение" 89 х 72 см
4.2 от 5 на база 9 клиентски оценки
129 клиентски отзиви
Термопелена с вата в бяло и тюркоаз "Приключение" 89 х 72
4.4 от 5 на база 10 клиентски оценки
167 клиентски отзиви
Термопелена с вата в бяло и сиво "Приключение" 89 х 72 см
4 от 5 на база 8 клиентски оценки
100 клиентски отзиви
Термопелена с вата "Hello" 92 х 75
4.5 от 5 на база 4 клиентски оценки
200 клиентски отзиви
Термопелена с вата "Little boy" 92 х 75
4.7 от 5 на база 6 клиентски оценки
300 клиентски отзиви
Бебешка двупластова памучна пелена в тъмносиньо 70 х 90 см
4.8 от 5 на база 4 клиентски оценки
400 клиентски отзиви
Пелена от органичен памук и вълна в розово
4.5 от 5 на база 6 клиентски оценки
200 клиентски отзиви
Пелена от органичен памук и вълна в зелено
Показани 20 от 78 артикули

 

Избор на подходящи пелени за бебета

Да станеш родител носи огромна радост но и отговорност. Една от основните задачи, която стои пред  родителите е осигуряването  комфорт и спокойствие  на бебетата.

С безбройните марки и видове бебешки пелени, които се предлагат на пазара, може да се окаже доста трудно да се избере най-добрата. За  това разбирането на основните характеристики, които определят висококачествената бебешка пелена, може да ви помогне да направите правилния избор.

Закупуването на най-добрата пелена за вашето бебе е решение, което ще се отрази на комфорта и удобството му.

Обърнете внимание на:

 • Попивателна способност

Основната функция на пелената е да абсорбира влагата и да държи бебето ви сухо за продължителни периоди от време. Затова търсете пелени с висока абсорбираща способност. Ако пелената няма какво да предложи по отношение на абсорбцията, може да се наложи  честа смяна.

 • Размер

Размерът на пелената трябва да е подходящ за теглото и възрастта на вашето бебе. Марките обикновено разделят пелените на размери въз основа на тези параметри. Винаги се уверявайте, че сте проверили таблицата с размери на бебешката пелена, преди да я купите.

 • Комфорт

Пелените, които дразнят кожата на бебето или причиняват обриви, трябва да се избягват. Добрата пелена трябва да е мека, дишаща и щадяща кожата, като осигурява комфорт на бебето, докато я ползва.

 

Значението на избора на висококачествени пелени за вашето бебе

Изборът на висококачествени пелени за вашето бебе е нещо повече от решение за покупка - той оказва пряко влияние върху комфорта и здравето  на  детето. Има няколко причини, поради които отдаването на приоритет на качеството на пелените е от съществено значение:

 • Защита на кожата: Най-висококачествените пелени са проектирани така, че ефективно да абсорбират влагата, като същевременно са нежни към чувствителната кожа на бебето. Това намалява вероятността от поява на обриви , раздразнения и дискомфорт.
   
 • Отлична абсорбираща способност: Висококачествените пелени имат отлична степен на абсорбция, което осигурява на бебето ви дълготрайна сухота. Това води до  непрекъснат и спокоен сън както за бебето, така и за родителите.
   
 • Издръжливи и надеждни: Качествените пелени са здрави и издръжливи. Те не се разкъсват  като предлагат защита за по-дълъг период от време, особено по време на пътуване или продължителни периоди извън дома.
   
 • Екологични: Много родители днес са наясно с въздействието на пелените  върху околната среда. Производителите на висококачествени пелени често вземат това предвид, като се предлагат много варианти, които могат да се рециклират,  биоразградими  са и са произведени от качествени  материали.

Те са инвестиция в здравето, комфорта и щастието на вашето бебе. Ето защо е изключително важно родителите да вземат информирано решение, когато купуват пелени за своите деца.

 

Основни характеристики, които трябва да се проверяват при закупуването на бебешки пелени

Когато става въпрос за закупуване на бебешки пелени, не съществува универсален подход, защото това, което е подходящо за едно бебе, може  да  не е подходящо за друго. Въпреки това има ключови характеристики, на които трябва да обърнете внимание, за да гарантирате, че бебето ви ще получи комфорта и защитата, от които се нуждае.  На какво трябва да обърнете внимание, когато пазарувате бебешки пелени:

1. Размер

Правилният размер е от решаващо значение за ефективността на пелената. Пелените се предлагат в различни размери и е важно да изберете правилната според теглото и възрастта на бебето .


2. Попиваемост

Ключова характеристика, която трябва да гледате в една пелена, е нейният капацитет на абсорбиране. Висококачествените пелени са тези, които абсорбират мокротата мигновено, като по този начин поддържат бебето сухо и помагат за предотвратяване на обриви . Трябва да избирате пелени, които имат  абсорбиращи  слоеве, които попиват влагата и я задържат далеч от кожата на бебето ви.


3. Удобство и мекота

Комфортът на бебето винаги трябва да е на първо място. Затова винаги избирайте пелени, които са меки и са изработени предимно от плат.  Също така вътрешността на пелената трябва да е мека и гладка, а не груба, за да не дразни чувствителната кожа на бебето.

Изборът на подходяща пелена за вашето бебе е важно решение за всеки родител,затова при покупка се доверявайте само на доказани търговци и производители.
 

В заключение, закупуването на висококачествени бебешки пелени включва внимателно разглеждане на няколко характеристики, като попивателна способност, размер, комфорт,  екологичност.

 

Често задавани въпроси:

Кои са основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате бебешки пелени?

Когато избирате бебешки пелени, трябва да обърнете внимание на следните характеристики: размера, който трябва да е подходящ за възрастта и теглото на вашето бебе; нивото на абсорбция и комфорта, който зависи от използвания материал. Меките памучни или от плат пелени обикновено осигуряват по-голям комфорт на бебетата.

 

Скъпи ли са  висококачествените бебешки пелени?

Не непременно. Цената на бебешките пелени може да се различава значително в зависимост от марката, използваните материали и специфичните характеристики. Въпреки че някои висококачествени пелени могат да бъдат по-скъпи, има и достъпни варианти, които предлагат отлично качество.  Ето защо е важно да сравнявате различните марки и видове пелени по отношение на техните характеристики и да търсите отзиви на клиентите, преди да направите покупка.