0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Гледането на внуци удължава живота

Гледането на внуци удължава живота
Баби и дядовци, не забравайте да се грижите за своите внуци, защото това е не само весело и приятно, но е полезно за вашето здраве, пише Recreo Viral. 
 
 
В проучване, публикувано в списанието Evolution and Human Behavior, са анализирани данни за 500 души на възраст 70 и 70+, жители на Берлин. Изводът на изследването е, че бабите и дядовците, които са се грижили за своите внуци, живяли средно с около 20 години по-дълго от тези, които не го правели.
 

Важна подробност е, че в проучването са изследвани данни за хора, които само от време на време гледат внуците си, а не постоянно. Според доктор Ронан Фактор, има връзка между грижата за децата и понижаване на нивата на стрес, защото грижата за малките и играта с тях помага на бабите и дядовците да останат здрави.
Дружеските и нежни отношения между възрастни хора и деца, карат възрастните не само да са физически активни, но и да са по-щастливи.
 

Препоръка към младите родители: когато отивате да видите възрастните си родители - вземете и децата да се порадват взаимно едни на други, но не натоварвайте стари хора с цялата отговорност по отглеждането на малките.

 

Снимка: Rod Long, Unsplash

Източник : https://spisanie8.bg