0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Меки пижами за сладки сънища

Меки пижами за сладки сънища
 

С появата на детето се раждат и безброй въпроси, един от които е как да го обличаме по време на сън - трябва ли ни детска пижама, коя е подходящата възраст за детска пижама и колко дебела трябва да е материята на бебешката пижама? Тези въпроси остават актуални от невръстна бебешка възраст до училищните години, че и след това. Откриването на подходящо вечерно облекло може да се окаже нелека задача, въпреки че на пръв поглед не звучи като нещо сложно.

 

Всички искаме вечер да ни бъде удобно, топло и уютно. Тази нужда важи дори в още по-голяма степен за малчуганите, които спят по 12-16 часа на ден. Детските пижами са сред най-важните елементи на детския гардероб, затова решихме да посветим статия именно на този избор. Температурата на телата ни спада по време на сън, така че е от ключово значение децата да имат подходящо облекло за сън, което да отговаря на всичките им нужди и да подсигурява здрав, дълбок и пълноценен сън, който понякога е жизнено важен, особено за младите родители.

 

Тази статия разглежда всички ключови въпроси около избора на облекло за сън – за и против пижамите, основни характеристики, на които детските пижами трябва да отговарят, кога, какво и как да изберете, за да осигурите дълбок и спокоен сън на вашето малко съкровище.

 

Наистина ли децата се нуждаят от пижама?

И така – започваме с първия въпрос, който най-вероятно много млади родители си задават – изобщо трябва ли ни детска пижама? Като всички детски дрешки, и тези бързо ще умалеят. Не може ли детето да спи с неговите си дрехи (разбира се, в случай че не е цялото покрито с храна)? Една от основните спънки, която родителите виждат в пижамите, е времето и усилията, които отнема преобличането, само за да се повтори обратния процес на сутринта. Ако сте от хората, които се чудят дали изобщо има нужда от пижами, бъдете спокойни, със сигурност не сте единствени. Често младите родители се чувстват напрегнати в края на деня, и мисълта за преобличане и борба с бебето може лесно да ги тласне към отчаяние, особено ако то не е в добро настроение. Същевременно, детските пижами са традиционно едно чудесно вечерно облекло, което освен всички други ползи е и най-сладката гледка на този свят - мъниче в пижама.

 

Спалният чувал – най-добрият партньор на пижамата

За да сте спокойни, че детето е добре завито през цялата нощ, най-доброто решение е –  спалният чувал. Той обгръща малкото телце почти отвсякъде и така създава усещане за прегръдка и в същото време осигурява термозащита, без значение колко активно е детето докато спи. Също като детските пижами, има спални чувалчета за всеки сезон. В допълнение, има и различни кройки спални чувалчета – с и без крачета, с и без ръкави. Разгледайте всички наши предложения за спален чувал за бебета и деца тук.

 

Установяване на рутина преди лягане

Една от най-популярните причини родителите да избират да ползват пижами е изграждането на рутина преди лягане, която да създаде правилен режим на детето. Също като чететне на приказка и миене на зъбки, обличането на пижама помага да покажем на детето, че играта е свършила и да го насочим, че е време за сън. Преобличането в детска пижама е голямо събитие, което дава ясен знак на малчугана, че е време да се успокои и за отлети към страната на сладките сънища. Може дори да дадете магически сили на пижамите – те да бъдат костюм, който предпазват вашият малък герой по време на тъмните часове от денонощието, също като магическото одеало или любимата възглавница. Така пижамата ще допринесе не само за уюута на тялото, но и за психическото спокойствие и пълноценен сън на детето. А всички ние знаем, че когато детето спи добре, всички спят добре!

 

Как да изберем правилната пижамка за детето

Колкото и да звучи странно, откриването на подходящата пижамка за вашето съкровище може да се окаже не лека задача! На пазара има изненадващо разнообразие от пижами във всякакви кройки, дизайни, платове и шарки. Запознайте се с нашите съвети за правилен избор на пижама. Обърнете внимание на тези ключови съвети/индикатори за подходящи дрехи за сън, защото те могат да ви спестят главоболия и пари:

 

Стъпка едно – преди всичко помислете за безопасността на детето

За пижамите важат същите правила за безопасност, които по принцип важат за детските дрешки като цяло, а именно:

  • Избягвайте обемни декорации, както и прикрепении елементи като куки, халки, цветя, копчета, изпъкнали ципове и подобни допълнения, които ще направят дрехата неудобна при лежане, завъртане и спане.
  • Тези елементи не трябва да присъстват като цяло в дизайна на пижамата, просто защото могат да бъдат откъснати и погълнати и да предизвикат задушаване.
  • Не е препоръчително и наличието на елементи, които ограничават - от типа на връзки за завърване или ластици, които са стегнати и могат да спрат кръвообращението на някой крайник.

 

Стъпка две – помислете за сезона

Също както дрехите, и детските пижами са от различни материи и съответно няма универсални за всички сезони. С две думи – нов сезон, означава нова пижама – я зимна детска пижама, я лятна! Разбира се, всичко зависи и в какви условия живеете - дали сте в топъл апартамент или в студена къща? Използвате ли вентилатори? Детето обикновено отвива ли се често или не се върти чак толкова вечер? В допълнение трябва да знаете, че е по-добре на бебчето да му е по-хладно, отколкото да е претоплено. Синдромът на внезаптната детска смърт при кърмачета се среща по-често при претоплени бебета. От друга страна, преждевременно родените бебчета имат нужда от повече топлина в първите месеци от живота си.

 

Ако клоните повече към отговори за студ и зимни детски пижами, поради студен сезон, отвиване или просто студено жилище, по-добре заложете на топли материи с дълги ръкави и крачоли. Запомнете, при студ е важно да помислите за две основни неща – топлина и комфорт на дрехата, тоест да е достатъчно широка и удобна кройка. Просто имайте предвид, че всички малки деца ритат много и се въртят постоянно, поради което често остават отвити и е важно пижамките да са съобразени с това. Ако пък ви е неспокойно в тази насока, може спокойно да заложите и на спалните чувалчета в компинация с пижамка. Ако съкровището ви е още малко и времето е студено, задължително помислете и за топли чорапки, или пък заложете на цели пижамки с крачета.

 

Ако търсите лятна детска пижама за горещите месеци и топло жилище, имате доста по-голям избор между кройки, материи и цветове. В повечето случай ще са удобни за по-дълъг период от време.

 

Стъпка три – планирайте размера

Следваща важна подробност, е размерът на детето – децата растат много различно. Ако детето е високо за годините си, или е по-едро, или пък расте дребничко, при всички положения си заслужава добре да прецените размера му спрямо предлаганите размери на пижами. Тоест, гледайте ръст, а не индикатори за години. 

 

Както с абсолютно всички детски дрешки, пижамите също са нещо, което детето ще израстне и то доста бързо. Затова е добре да помослите за една идея по-широка пижамка. Има тънка границя между това пижамките да са точно по размер и да ограничават движенията на детето. Когато става въпрос за пижамки, по-добре малко по-големи размери. Това ще удължи времето за ползване и ще даде по-голямо удобство на детето по време на сън. Но, внимавайте, наистина трябва да е само една идея по-голяма, защото твърде голямата пижама крие опасности за детето. Също трябва да се има предвид, че различните модели пижами имат различни препоръки, например чувалчетата с крачета е добре да са по-свободни.

 

Задължително обърнете внимание и на факта, че правилата и регулациите за пижамки за бебета до 9 месеца са напълно различни от тези за пижами за деца над 9 месеца, тъй като до 9 месечна възраст бебенцата нямат собствена регулация на телесната температура и не могат да се движат координирано, тоест, нямат волево обръщане. Най-добре прегледайте таблиците с размери за избрания от вас продукт преди покупка.

 

Стъпка четири – материя и разцветки

Всъщност, за детските пижами важат всички правила за избор на детски дрехи плюс няколко допълнителни! Много е важно пижамките да са ушити с мисъл за детето и да осигурят конфорт през нощта. Дрехата трябва да е от естествена, дишаща и мека материя, да осигурява топлина, да не е груба, или изкуствена материя, да няма опасни или неудобни елементи по нея. Отделно от качествените материи, е важно пижамите да се събличат и обличат лесно. Хубаво е че индустрията работи усилено и производителите предлагат  пижами в  абсолютно всички любими детски герои. Каквото и детско да си помислите – за него със сигурност вече има създадена пижама! Това ще направи изборът ви една идея по-лесен (според предпочитанията на вашето съкровище).

 

 Ние от kosara.bg имаме над 20 годишен опит в обличане на бебчета и деца, затова ви предлагаме най-добрите класически пижамки за деца от всички възрасти, специално създадени за сладки сънища. Всички модели, които ще откриете в нашия магазин, са съвършен баланс между качесто, цена, безопасност, удобство, функционалност и дизайн.  Те ще осигурят сладко пътуване в страната на сънищата.

 

Най-добрите пижамки за бебета и деца,  създадени за сън и за игра, с много любов и огромно разнообразие от качествени материи и щампи, в които ще се влюбите:

 

Разгледайте всички пижами за бебе момиче – вдъхновени от най-малките съкровища:

 

Пижамка тип гащеризон 

 

Пижами с къс ръкав

 

Пижами с дълъг ръкав

 

 

 

Разгледайте всички пижами за момиченца:

 

Ватирани пижами

 

Пижами с къс ръкав

 

Пижами с дълъг ръкав

 

 

 

Разгледайте всички пижами за момченца:

 

Пижами - гащеризон момчета

 

Пижами с къс ръкав

 

 

Пижами с дълъг ръкав

 

 

Разгледайте тук спални чувалчета за неуморни изследователи дори по време на сън.

 

Да обличаме или да не обличаме пижами на децата си?

В зависимост от желанията, възможноститет, ритуалите и характера на децата ви последната дума имате вие, като родители. Все пак обаче е добре да се вземат предвид оснодните доводи ЗА пижамите:

  • Децата имат нужда от много сън – над 10-12 часа ежедневно. Това на практика означава, че те ще носят пижама повече от всички други дрехи. Ако спят с обикновени дрехи, помислете дали те ще им осигурят  нужния комфорт?

  • Ако искате да изградите по-стабилна рутина за спане на детето, то също си заслужава да помислите за пижамите.

  • Не можем да не споменем колко сладко изглеждат малките деца в пижамки. Не забравяйте, че децата ще са склонни да носите пижами само за известен период от време – докато не пораснат и не решат, че сте твърде стари и нищо не разбирате.

  • И не на последно място, пазаруването на пижама е възможност да дадете свобода на детето си да избере само дрехите си. Това е безопасен избор и отговорност, които спокойно може да делегирате на малкия човек. Малките деца обожават да си избират любимите дрешки, вклщчително и пижамки, така че спокойно меже да включите малчугана в този процес.

Независимо дали детето ви прекарва по голямата част от дните си в строене на крепости и тичане с приятели или лежи по гръбче и изучават света вкъщи, едно комфортно облекло би направило нещата по-лесни за него, а следователно – и за вас, родителите. Екипът на kosara.bg ви пожелава сладки и пълноценни сънища за цялото семейство! И не забравяйте да правите много снимки, защото времето лети, а децата растата като гъбки!

 

Автор: Дарина Георгиева

Текстът е обект на авторско право. Копирането му или части от него става само след получаване на изричното съгласие на kosara.bg