0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Детската рокля - кралицата на момичешкия гардероб

Детската рокля - кралицата на момичешкия гардероб

Когато вкъщи очакваме момиченце едно е сигурно – ще има много и всякакви детски роклички!

Едва ли има дори и едно момиче, било то и бебе, което да не притежава поне няколко на брой сладки рокли. Още при научаване на радостната новина родителите започват планиране на основните нужни покупки като детско легло, количка, шишета, пелени. Обикновено дрехите са неизменна част от списъците за пазаруване в очакване на новия член, а в центъра им задължително седи поне една специална рокля за изписване.

 

Ето защо кралицата на дрешките за момиченца още от най-невръстна бебешка възраст безспорно е  детската рокля. Памучни или плюшени, феерични или бродирани, малки или големи – роклите носят една уникална магическа женственост, която не може да бъде изразена и с най-красивия панталон. Това облекло е много специално за всяко момиче и заема централно място в живота на всяка една дама. Именно затова ние, от kosara.bg посвещаваме статия на всички видове детски рокли и какво носят те на децата ни.

 

Всички знаем че пазаруването на детски дрешки е едно от най-люмите и забавни занимания на всяка майка, баба, леля, и близка приятелка. Но, когато става въпрос за покупката на една от най-често употребяваните дрешки за момичета, нещата са дори още по-вълнуващи! Най-малкото заради безкрайния избор, от сладки миниатюрни и весели дрешки. 

 

В първия момент може да се заблудите от идеята, че всички роклички за момиченца са еднотипни. Уви! Детската рокля отдавна не е просто дреха. Има десетки видове детски роклички за всички възрасти и поводи, за които може да си помислите. Като цяло има два основни вида рокли – официални детски роклички и ежедневни рокли. Много зависи вие какъв тип рокличка търсите в дадения момент. Дали имате нужда от специална детска рокля, която е ефектна, като например за първата семейна фотосесия, или пък търсите трикотажна рокля, която да бъде ползвана за ежедневна детска дреха за разходки и градина.

 

Обикновено младите майки искат всички да знаят, че новороденото им съкровище всъщност е принцеса. Идеална за тази цел е всяка сладка бебешка боди рокличка, която осигурява удобство и топлина , подчертавайки красивите бебешки черти на детето. Боди рокличките всъщност са изключително популярни на пазара на бебешки дрешки. Има всякакви моделчета – летни, зимни, с дълго или късо ръкавче, тип потник, моряшки, че дори и Коледни! А в допълнение към някои от бебешките боди роклички понякога има наистина уникални аксесоари като ленти за главичка с панделка. Определено боди роклите са един практичен избор за всяка малка кокетка.

 

Говорейки за бебета и първите им дванадесет месеца, трябва да отбележим, че това е едни от най-вълнуващите периоди за цялото семейство. В тези моменти се случват всички важни Първи неща на детето – първата фотосесия, първата Коледа, първите семейни празници и именни дни, кръщенето на детето,и разбира се, първият рожден ден! Всички тези мигове с новия член на семейството са специални и неповторими. Ние от kosara.bg добре разбираме, че всеки един от тях заслужава подобаващи рокли, които да подчертаят женствеността и нежността на детето, както и любовта в семейството. Специалните детски роклички могат да създадат едни незабравими спомени и да овековечат така бързо отлитащите моменти. В днешно време определено можем да се чувстваме късметлии, защото на пазара има стотици видове бебешки роклички, коя от коя по-сладка, красива, вълнуваща, шарена и интересна на напълно приемливи цени. Може смело и спокойно да се гмурнете в морето от предложения и да се насладите на пазаруване за едно от най-специалните човечета в живота ви. В крайна сметка тази сладка беззъба усмивка може да озари всяка една дрешка и да я направи просто прекрасна в компанията на мама и тати!

 

Е, със сигурност и втората Коледа, вторият рожден ден и всеки следващ празник също не са за пренебрегване. Ето защо съществува огромно разнообразие от пищни детски рокли – пачка, изящни детски рокли за сватба, момичешки рокли за рожден ден, уникални детски рокли за Коледа и всички други празници във всички размери.

 

Ако съкровището ви вече е проходило и има свое мнение и предпочитание, то вие сте истински късметлии, защото имате още по-голям избор! Какво търсите? Няма никакво значение, защото със сигурност го има някъде! 

 

Може би искате да облечете детето си в някоя пленителна детска рокличка,  за да сбъднете мечтата й да се чувства като героиня на някоя магическа приказка? Има много производители, които предлагат дрехи на приказни героини. Може да откриете детски роклички с апликации на всички известни герои от Микимаус през еднорози, герои от Замръзналото кралство до всякакви видове принцеси. Колкото и странно да ви изглежда, асоциацията с любими герои е нещо много характерно и специално за малчуганите.

Ако имате възможност да ги подкрепите в мечтите им, със сигурност си заслужава да го направите. Било то и само за да виждате широките им усмивки всеки път, когато обличат дадената дреха.

 

 

Ако пък вашата малка звездичка да иска да бъде истинска буквално - истинска принцеса с пръчица, ефектна детска рокля с тюл или сатен е едно добро решение. Роклите – пачка са друг интересен вариант. Търсенето на такъв тип рокля също ще бъде вълнуваща задача, тъй като на пазара има наистина уникални модели, разцветки, а някои производители отиват една стъпка по-далеч, предлагайки роклята в комплект с красиви чанти, шапки, диадеми с орнаменти, панделки и други аксесоари. Имайте предвид, че границата между въображение и реалност за децата е много тънка. Определено можем да кажем, че купувайки красива принцеска рокля, вие всъщност подарявате изживяване на своето момиченце – дарявате го с радост, щастие, удовлетворение, един свят пълен с чудеса и мечти. 

 

Темата за празничните детски роклички съвсем не се изчерпва с приказните рокли. Разбира се, те са най-любими на малките госпожици. И това е напълно разбираемо, тъй като децата живеят с персонажите на любимите си героини всеки ден. Но, когато дойде време за специални поводи, родителите започват трескава подготовка. Всички искат да изглеждат подобаващо за сватбата или кръщенето! Тогава на помощ идват уникалните предложения за празнични рокли – коя от коя по-шикозна и стилна. Каквото си помислите – то вече съществува на пазара на детските празнични рокли! Искате Официална детска рокля с шлейф и диадема? Има го! Може би предпочитате детска рокля с пайети и аксесоар за коса? И това го има! Ако пък сте привърженик на рокля болеро или рокля-пачка, вероятно вече знаете, че изборът е огромен. Може да решите да заложите на шикозни предложения, да бъдете смели и ексцентрични или семпли в избора си. Все пак, на красиво дете всичко стои прелестно.

 

Разнообразието е толкова голямо, че вече може да намерите дори красива детска рокличка с връхна дрехаЗа да не се налага да мислите и за яке. Например съчетанието между нежна рокля и специално дънково яке е изключително практично и дава свобода да ползвате тоалета и за по-официални поводи и при по-ежедневни ситуации. Разбира се може да откриете всякакви съчетания и комплекти рокля с връхна дрешка – от строго официални, до спортно елегантни. 

 

И говорейки за спортно елегантен стил, трябва да отбележим, че не е задължително роклите да са пищни, за да са удобни и красиви. Всъщност и най-семплата детска рокличка може да изглежда уникално на вашето съкровище. Съществуват нежни трикотажни роклички, които са идеални за всекидневна употреба, осигурявайки удобство и прохлада през топлите сезони.  Малките дами могат да се наслаждават на играта си с трикотажни или пък дънкови роклички. За бъдещите танцьорки има прекрасни рокли балерина, с които въртенето е истинска забава и наслада! С правилното съчетание на аксесоари и обувки абсолютно всяка една рокличка може да превърне дъщеричката ви в малка сладка кокетка! 

 

 

Обръщайки внимание на аксесоарите, редно е да споменем и материите. Хубаво е и да знаете, че различните материи са подходящи за различни климатични условия. Например летните материи са по-тънки, а зимните са по-дебели и плътни. Въпреки че и на двата етикета може да е посочено, че изделието е от памук и на пръв поглед да изглеждат еднакви. Вече на всички родители е ясно, че момиченцата спокойно могат да бъдадт обличани с красиви официални детски рокли и през студените месеци от годината. Съществуват много и все разкошни детски рокли подходящи за всякакви сезони. Единственото, което е наистина важно, е дрешките да са качествени и съобразени със сезона, за да осигурят толина и конфорт на детето по време на цялото събитие. 

 

Напълно нормално е майките да са особено избирателни и претенциозни към дрешките на децата си. Всеки иска неговото мъниче да  бъде сладко, спретнато и да му е удобно. Изключително изкушаващо е да гледаме на дъщерите си като на малки кукли, които да обличаме както ни харесва на нас – в кокетни детски рокли, било то ежедневни или празнични детски рокли. Цветът на дрешката определено създава настроение и може много да промени начина, по който седи. Цветът, също както кройката на всяка дрешка издава много за характера и нагласите на човека, който ги носи. В случая с малките госпожици, те по-скоро говорят за майката на момиченцето. Някой хора смятат, че по-семпло е по-добре. Други мислят, че детските дрехи трябва да са цветни и весели също като самите деца. Факт е, че майките най-често избират интуитивно цвета на любовта (розовото). Ясно е, че всеки човек на тази земя има индивидуални предпочитания за цветове, и свой собствен вкус за съчетаване на дрехите. Това включва и децата! За една майка разкошна рокля би била в розово и с много панделки, за друга това може да се семпъл дантелен тоалет в сиво-черно. Това е напълно нормално, така че просто се доверете на усещането си и се насладете на процеса по пазаруване. Ако детето ви е достатъчно голямо, доверете се на неговия вкус и избор. Дайте възможност на малката си принцеса сама да избере своята любима рокля, която да носи с желание. Възможно е да давате избор дори и на 7 месечната си дъщеря! От 6-7 месеца до 4 години можем да даваме избор между две дрешки. Това кара децата да се чувстват важни, специални, овластени, изгражда чувство за удовлетворение и увереност. Също така ги стимулира да помагат повече в ежедневието, просто защото искат да поемат повече отговорности и да се чувстват като големите.

 

Няма значение колко странна комбинация е избрала, или как е съчетала цветовете дъщеричката ви, защото всеки има свой собствен вкус. Не забравяйте, че децата имат нужда да пробват и откриват своите предпочитания. Също така, има модни тенденции, които те вече вероятно следват (от най-ранна детска възраст).  И в допълнение, чисто психологически, тази свобода показва вашето доверие в детето и възпитава в самостоятелност. То ще започне да осъзнава как изборите които прави влияят на околните и света около него. Дори е доказано, че самостоятелният избор на облекло развива творческото мислене и креативност в децата. Колкото по-рано започнете да включвате малчугана в изборите, които го засягат пряко, толкова по-бързо ще се развие умението му за самостоятелност. Затова смело го насърчавайте и помнете че още преди да тръгнат на училище децата отлично знаят какво биха искали да носят и помнете, че те са отделни личности, които имат своя вътрешен свят, предпочитания, усещания и мисли. Колкото и да са мънички, важно е да бъдат уважавани и обгрижвани по правилене начин. Това означава да зачитаме мнението им и да ги подкрепяме по правилен начин.

 

Но нека се върнем на  днешната тема - роклите. В допълнение на всичко казано, екипът на kosara.bg събра няколко практични насоки, базирани на над 22 годишният ни опит в обличането на бебчета и деца с качествени материи и интересни моделчета за всеки повод:

1. Когато говорим за избор на цветове за детските роклички може да се придържате към следното:

  • За строго официалните поводи се предпочитат по-семпли и изчистени модели. Ако търсите детска рокля за сватба или кръщене, то заложете на по-бледи и пастелени цветове като кремаво.
  • За весели поводи като детска рокля за рожден ден и други празненства като Коледа, Нова Година, Годеж, може спокойно да изберете пищни модели с весели и ярки цветове.

2. А ето и наколко насочващи ключови въпроса,  които ще ви помогнат да се ориентирате при избора на детска рокличка:

  • За празненство ли търсите нещо или по-скоро ежедневно? Може би искате по-специална рокля за рожден ден или рокля за кръщене?
  • За открито или закрито празненство се готвите - рокля за коледа, нова година или пък за рокличка за лятна сватба?
  • Изисква ли се строго официално облекло? Например, трикотажна рокля е идеален избор за ежедневно облекло или неформален повод, като приятелско събиране на пикник.

Ако ви предстоят красиви поводи, за които е нужно да се подхотвите със специални тоалети, спокойно може да разгледате нашия чудесен каталог с красиви детски рокли за всякакви поводи – от детски рокли за сватба, през рокли за кръщене до удобни детски рокли за рожден ден. Oтидете на главната ни страница kosara.bg, за да видите всичките ни актуални предложения и за момчета. Доверете се на нашият над 22 годишен опит в избора на стилни, красини и удобни дрехи от качествени материи! Подарете на детето си някои от нашите вълшебни детски дрехи за едно вълшебно и незабравимо детство, защтот тези спомени остават за цял живот.

 

 

Автор: Дарина Георгиева

 

Текстът е обект на авторско право. Копирането му или части от него става само след получаване на изричното съгласие на kosara.bg