0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Бебешки пелени за всички сезони

Бебешки пелени за всички сезони
Бебешки пелени за всички сезони

 

Посрещането на новородено, особено ако е първо детенце в семейството, изисква много енергия, внимание и организация. В този смисъл грижата за новият член на семейството започва още преди раждането с голяма подготовка, която често включва дълги списъци с най-различни видове дейности и покупки – от пазаруване на козметика, през играчки, дрешки за бебчето и майката, та чак до мебели, пренареждане, а не рядко и ремонт. Настъпването на този нов етап в живота на родителите е свързан с много и различни емоции. Често има притеснение дали всичко необходимо е взето и дали нещо важно не е пропуснато. Ние от Косара.бг имаме над 20 годишен опит в подбиране на най-качествените бебешки и детски дрешки и аксесоари. Разбираме отлично ситуацията на всички млади родители, и затова искаме да фокусираме вниманието върху една от най-важните стоки, от които всяко малко бебче се нуждае -  бебешките пелени

 

Каквото и да си говорим, новороденото спи 19 часа на денонощие. До първата годинка тези часове варират между 19 и 15, което е на практика повечето време от живота му.  Обикновено минават месеци преди то да започне да се обръща и изправя, но дори и тогава, неговото ежедневие е предимно в бебешката кошарка. В допълнение трябва да напомним че кожата на новороденото е изключително чувствителна, което прави задачата по избор на пелени още по-отговорна и важна. Точно по тази причина, наред с бебешките дрешките и козметика, спалното бельо и в частност бебешките пелени, се нарежда в топ 3 за най-важни бебешки аксесоари през първата година от живота на всяко малко дете.

 

Планирането и закупуването на подходящи за сезона, качествени бебешки пелени е ключово за удобството и здравословният сън на бебчето. А всички знаем, че спокойно и щастливо бебе означава отпочинали родители.

 

На кратко за бебешките пелени...

Както с всички бебешки продукти, и пелените имат много разновидности. Най-общо можем да ги обособим в няколко прости категории, които ще ви помогнат по-бързо и лесно да се ориентирате и да направите най-правилния избор според вашите нужди и съответния сезон:

 

 

 

1. Бебешки пелени за лятото

Обикновено те са или памучни от един/два пласта или муселинови (материята е вид тензух, което ги прави прохладни и меки).  Важно е да се има предвид, че независимо от сезона, всички новородени трябва да бъдат внимателно завивани и обличани, защото в първите месеци о т живота на детето, тялото още се климатизира към условия на живот извън коремчето на мама и няма свое терморегулиране. Съответно много лесно може да бъде преохладено или претоплено. Претопляне или преохлаждане може да причини не само неспокоен сън, но и обриви. Не подценявайте пелените дори и през топлите сезони, но също така ги избирайте внимателно, защото дебелата пелена с вата не може да бъде универсално решение за всички сезони.

 

2. Бебешки пелени за преходните сезони

За есента и пролетта са идеални двупластовите памучни пелени, както и практичната комбинация между бебешка пелена от памук и кохавлия. Тези материи ще осигурят максимално удобство, топлина, но същевременно и проветрение за вашето дете, в случай че времето е топло. Имайте предвид че две летни пелени не могат да осигурят същия комфорт, който дава една пролетно-есенна материя.

 

3. Бебешки пелени за зима

Студените месеци обикновено носят най-голяма тревога за майките с малки бебенца,заради страх от преохлаждане. Но на пазара вече има качествени моделчета бебешки пелени, които могат да осигурят максимален комфорт на вашето дете, което да му осигури така нужният уют за спокоен сън. 

 

  Сред препоръките ни за зимни бебешки пелени са:

 

 

 

Ако пък се притеснявате, че това не е достатъчно, може да разгледаде нашите предложения за качествени бебешки одеялца. Също като пелените, така и одеялцата с нашата марка „Косара” са изцяло изработени по световен стандарт за безвредност (от материали, стандартизирани по OEKO-TEX STANDART 100).

 

4. Бебешки пелени тип "портбебе"

Този тип пелени са най-популярният избор при изписване на бебечето от болницата.

 В зависимост от моделчето което изберете, портбебето може да се закопчава с цип,  тик-так копченца или панделка. Разнообразието в модели и апликации е оргомно, а някой модели са дори двустранни. Въпреки това причината за тяхната популярност е доста по-практична – повиването с порт бебе е изключително лесно, и дава голяма увереност на майката, че бебенцето със сигурност е обгърнато от всички страни. Това елиминира едно основно притеснение на всички млади родители, че рожбата им ще настине или изпадне от пелените. Трябва обаче да имате предвид, че портбебетата бързо се израстват и са подходящи само за първите седмици от живота на детето.

 

 

Ако пък търсите точно това – подходяща бебешка пелена за изписване, кликнете тук и разгледайте предложенията ни за комплекти за изписване. Тези комплекти може да ви услеснят много при подбирането на дрешки за изписване.

 

5. Алтернативата - чувалчета за спане

Един относително нов и практичен артикул са именно чувалчетата за спане. Те заместват пелените, осигурявайки спокойствие на майката, че бебчето няма да се отвие докато спи и да настине. Това става основно притеснение на по-късен етап от развитието на детето, но някой майки избират чувалчетата отще от най-невръстна възраст. Като артикул и качество, чувалчетата за сън не отстъпват по нищо на класическите пелени. Разнообразието от материи и щампи е огромно. Разгледайте тук нашите предложелния.

 

И така, на кратко ви представихме основните категории на бебешки пелени за всички сезони. Независимо какво изберете, важно е да запомните, че материята има значение и трябва да бъде съобразена със сезона. И не на последно място – съобразете размера. Колкото и странно да звучи този съвет за бебешка пелена, всъщност бебешкото бельо и особено чувалчетата за сън се правят в различни размери и е важно той да бъде съобразен с ръста на вашето детенце.

Следвайте нашите прости насоки и ще изберете най-правилните бебешки пелени за вашите нужди, които ще осигурят така необходимия сън на съкровището ви!

 

Екипът на Косара.бг ви пожелаван спокойни нощи и сладки сънища. 

 

 

Автор: Дарина Георгиева

Текстът е обект на авторско право. Копирането му или части от него става само след получаване на изричното съгласие на kosara.bg