0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Детската мода през 2024 - тенденции и стилове в детското облекло

Детската мода през 2024 - тенденции и стилове в детското облекло

В постоянно развиващия се свят на модата, детското облекло има  своето запазено място. То комбинира в себе си забавление, функционалност и стил. Много брандове предлагат възможности за избор на подходящи дрехи за момчета и момичета през всички сезони на годината.

 

Основните  тенденции в детската мода за 2024г. са: използването на естествени текстурни материи, винтидж мотиви, многослойност, функционалност и лаконични форми, естествени цветове и цветни, графични или животински принтове.

 

Мода за момичета

За да изглежда малката красавица  стилно, внимателно изучете тенденциите в модата за 2024 г. При избора на облекло, вземете предвид цветовете, материите, формите и кройката.

 

Цветова гама и принтове, материи и форми

През текущата година  дизайнерите предлагат на момичета рокли, поли, пуловери и гащеризони в сочни цветове: розово, червено, изумрудено, жълто, лилаво. Естествените нюанси (бежово, кафяво, млечно, сиво и черно) и пастелната гама също са популярни, особено в моделите на горнищата.

 

Тенденцията включва и принтове като:

  • малко и голямо каре
  • вертикални ивици
  • цветни композиции с цветя
  • мултипликационни герои
  • животински принтове в приглушени тонове

 

В облеклото за момичета се забелязва:

  • Смесване на текстури - комбинирайте материи (кожа, деним, велур и памук), за да създадете интересни тоалети
  • Екологичност - търсете екологично чисти, дишащи материи в земни тонове

Възраждане на винтиджа. Изданието за детско облекло Kidzcorneruk ни напомня, че модата често черпи вдъхновение от миналото. В тренд  са памучните рокли с малки цветчета и яки, широките ръкави с ластик, панталони с цветни апликации.

 

Стилът на облеклото за момичета може да се избира в зависимост от предпочитанията им. Актуални са спортния шик, кежуъл, милитари и класически стилове. Важна роля играе и тъканта, от която са изработени дрехите. За топлите сезони избирайте леки естествени материи:

  • памук или трикотаж
  • велур или деним
  • тюл и дантела
     

През студените месеци дрехите от плътен трикотаж, вълна, кашмир  са подходящи. Избягвайте излишеството от синтетични материи.
Кройката и формите на детското облекло за 2024 г. са почти непроменени. За момичета се предлагат свободни рокли с форма тип А, удобни тениски или ризи, туники.

 

Популярни модели

В зависимост от сезона и предназначението, трендовите дрехи и комплекти за момичета включват:

 

  • Детски рокли - изберете свободни модели с мини и миди дължина, ярки бродерии, принтове. За официални случаи са подходящи рокли с повдигната талия, цветни изображения, обемни поли и рюши от прозрачни материи. За зимата и есента избирайте модели с дълъг ръкав от трикотаж
  • Детски блузи и ризи - на мода са модели с ръкави, лаконично украсени
  • Детски поли - в тренд са леки плисирани поли, прости трапецевидни модели

 

  • Пуловери, жилетки, суитшърти. Избирайте едноцветни плетени модели с плетива, или ярки трикотажни варианти.
  • Панталони и дънки - в тренд са класическите и леко разширени модели. През студените месеци обаче не забравяйте за топлите горни дрехи. Особено модерни са ярки якета с принтове, сребристи пухени жилетки, стегнати палта. Детският моден журнал Junior Style обръща внимание на пухеното и обвиващо палто Teddy Bear, но шушляковите комплекти също са добър избор,особено през мразовитите дни.

 

Модa за момчета

Какви са характеристиките на детската мода за момчета през  2024 г.? Горещите тенденции, които следва да вземете предвид при избора на дрехи:

 

  • Овърсайз - модерни са плетива с голяма плетка, дълги панталони и обемни  якета. Облеклото с големи размери не само  топли  децата, но и им осигурява свобода на движение, което го прави практичен избор за активните момчета.
  • Спортен стил - в тренд са свободни и удобни дрехи в спортен стил. В стилен спортен екип или трикотажни горнища  в комплект с качулка децата се чувстват удобно, свободно и комфортно.
  • Естествени материи - търсете облекло от меки и дишащи материи (трикотаж, памук, деним). През студените месеци избирайте топли материи като флис (мек и лек синтетичен материал, който често се използва за производството на дрехи, особено за зимни и спортни облекла. Той е известен със своите изолационни свойства, които го правят идеален за запазване на топлината на тялото в студено време.) или тънка вълна.
     

Артикулите  от необходимо и модерно облекло за момчета през студения сезон включват:

 

  • Суитшърти и елеци с нестандартни рисунки. Това могат да бъдат усмивки, мултипликационни герои, акцентни надписи.

Детски елек с анимационен герой

  • Модерните пуловери  в ярки цветове привличат вниманието и добавят цветни акценти в мрачните зимни дни. Избирайки  едноцветен пуловер с плетива и кръгло деколте или модели с нестандартни орнаменти и наситени принтове,вие ще разнообразите гардероба на вашето дете с модерни за 2024г дрехи.
  • Панталони в каре - това е модерен елемент, който се допълва добре както с класическа риза, така и с обемни пуловери и худита.
  • Дънкови комплекти - малчуганите обожават комплекти с принтове и ярки апликации. За по-големите деца могат да бъдат подходящи задължителните класически варианти. В мода са комбинации от дънков бомбър и широки панталони. Този ансамбъл може да се допълни с бяла тениска, худи или стилна плетена жилетка.
  • Връхни дрехи - най-добрите варианти за момчета са  шуби и зимни якета. За истинските фенове на модата можете да изберете тренч или палто. Цветовете трябва да са спокойни, но наситени: сини, изумрудени, шоколадови, черни, бежови и бели.

 

Топлите месеци предполагат активност от страна на децата. Момчетата трябва да се чувстват удобно и не прекалено топло с лятното облекло. Подходящи са варианти като:

 

  • Тениски и ризи с къси ръкави - избирайте базови дрехи в бяло, сиво, бежово. Актуални са и модели в ярки и пастелни оттенъци с надписи или принтове.
  • Леки панталони или къси панталони - спортните трикотажни модели не ограничават движенията и са подходящи за активен отдих. Варианти от леки материи с принтове се вписват чудесно в плажната тематика. За специални случаи изберете панталони и къси панталони от лен, памук или тънък плат.

Бермуди за момчета

Комбинирайте облеклото по цвят или материи. На мода са както монохромни облекла, така и нестандартни комбинации.

През новия сезон детското облекло радва с разнообразие, яркост и практичност. Когато избирате стилно облекло за момичета или момчета, вземайте предвид тяхната възраст, модните тенденции и желанията на детето.
 

В нашите магазини Косарa ще откриете дрехи за момчета и момичета съобразени с последните модни тенденции, изработени от качествени и екологични материали. Консултантите ни са готови да отговорят на  въпросите ви при избора на подходящи дрехи за вашето дете, за да бъде то в унисон със съвременните изисквания за стилно облекло. Очакваме Ви!