0.00лв.
0 продукт продукта
Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължете пазаруването

Да подготвим дрехи за детската градина - всичко, което трябва да знаете

Да подготвим дрехи за детската градина - всичко, което трябва да знаете

Тръгването на детска градина е еднакво вълнуващ момент и за малчуганите, и за техните родители. Вълненията на мама и татко често се примесени с известни притеснения, които са напълно нормални предвид новата обстановка. Подходящата предварителна подготовка обаче може да смекчи негативните емоции за сметка на позитивните и така на децата да им е по-лесно да свикнат с промяната. 

Пазаруването за детската градина е чудесен повод цялото семейство да насочи вниманието си в положителна посока, да се разсее, а и да направи първата съществена крачка към предстоящия нов етап за всички членове. За да мине всичко по план и да осигурите не просто необходимото, а наистина най-доброто за децата, може да се възползвате от съветите в днешния ни материал. 

Подготвихме експертни препоръки как да изберете дрехи за детската градина бързо и лесно, по предназначение и с възможност да се вмъкнете в разумен бюджет. 

Препоръките на учебното заведение са от съществено значение 

Преди да се отправите на пазар за дрехи се допитайте до педагозите на вашето дете. Обикновено персоналът на учебното заведение има утвърден списък със задължителни (и препоръчителни) лични принадлежности, с които всяко дете да постъпи в детската градина. Сред тях ключово място заемат и дрехите. 

Традиционно в държавните детски градини изискванията са сходни. Така например, всяко дете трябва да разполага с личен комплект за сън. В  учебното заведение започва приучването към ежедневни навици, включително преобличане. Ето защо е редно вашето момче например да получи подходяща детска пижама за момче, която наистина да му допада. Според експертите, ако дизайнът привлича малчугана, той с радост и за по-кратко време се научава да се преоблича сам преди и след сън. 

Важна подробност относно въпроса с детските дрехи за сън е, че от градината изискват два комплекта в зависимост от сезона. Освен лек и дишащ вариант за лятото, изберете класическа памучна детска пижама с дълъг ръкав за момичета. Ватираните и поларени модели не се препоръчват, тъй като в градината и през зимата се поддържат високи (около 23 градуса минимум) постоянна температура. 

Също така за момчетата съветът винаги е да се избират долнища с ластик вместо панталони с копчета или цип, ако са в първа, втора, а понякога и трета група. 

Повечето препоръки на педагозите в действителност са свързани с детски дрехи, които да подпомагат и насърчават самостоятелното преобличане. Ако имате момиче, оставете красивите рокли със сложни механизми за закопчаване за специални поводи и пригответе удобни клинове и блузки за нейния комфорт в градината. С какви дрехи да изпращаме децата на градина?

Освен съветите на педагозите и поддържаната в помещенията температура, е редно да се съобразите и с фактора удобство при избор на дрехи за малчуганите. В детската градина денят протича динамично и е изпълнен с различни дейности, но за разлика от училището, в него децата не прекарват толкова много време на чина. През повечето време децата играят, затова имат нужда от удобни дрехи. 

Рядко в градината децата седят по пуловери и дебели блузи. За предпочитане са памучните, свободни и практични за поддръжка и почистване дрехи, тъй като там играят, цапат се с боички, докато рисуват и творят. Практичен и изгоден вариант са целите комплекти и анцузите. Те ще елиминират излишния стрес в подбирането на пасващи си една с друга долна и горна част на ежедневното облекло. 

Освен това комплектите и анцузите са на наистина изгодни цени. За момичетата може да препоръчаме и удобни панталони с тениски или тънки блузи с дълъг ръкав. Все пак добре е да сте подготвени предварително и с някоя друга рокля за специален повод, тъй като в детската градина често се провеждат празненства, включително рецитали и се отбелязват рождените дни на всяко дете. 

Отново повтаряме, че и в най-студеното време от годината обикновено в детската градина е топло. Ето защо за есенно-зимния сезон е добре да изберете на детето много дебело яке или шуба, с което да бъде изцяло защитено по пътя към детската градина. 

От какво имат нужда детските крачета в градината? 

В списъка със задължителни неща за детската градина госпожите вероятно ще посочат и пантофки. Задължително е те да са удобни и лесни за сваляне. Препоръчваме силно дишащи текстилни обувки за момичета и момчета с лепенка за закопчаване. При нас можете да намерите и летен, и зимен модел. 

В нашия онлайн магазин ще откриете и още един вариант за кецове и маратонки за момчета и момичета. Ако от учебното заведение позволяват с тях да се стои вътре и на детето му е подобно, можете да заложите на тях, а ако не – оставете ги за игрите на двора в градината през топлите дни от годината. 

И тук важи препоръката за лесно закопчаване и откопчаване. Освен с лепенка, може да изберете и модел със страничен цип, но само ако детето е вече поне втора група. 

Какви дрехи да сложите в раницата за детската градина?

След като купите раница за детската градина, сигурно се питате какво толкова ще има в нея, като още няма учебници и тетрадки. Всъщност тя е от фундаментално значение. От градината ще искат в нея да слагате не само пантофи и пижама, но и дрехи за смяна. Най-често в началото на всяка седмица е добре да погледнете дали в раницата има:

  • комплект бельо (потник и долна част);
  • поне един чифт чорапи;
  • поне един панталон за смяна;
  • поне една блуза за смяна според сезона. 

Какви дрехи да не купувате за детската градина?

Освен насоки за конкретни дрехи сме приготвили и списък с няколко неща, които може да не са необходими. Внимателно го прочетете и вижте какво да не купувате за своята дъщеря или син за детската градина:

  • дрехи с прекалено много релефна декорация, която може да създаде опасност по време на игра;
  • твърде скъпи или трудни за поддръжка дрехи (например, обсипани с перли, пайети или дантели, и които не бива да се перат често или изобщо в обикновена пералня);
  • дънките не са подходящи за детската градина – нито за момчетата, нито за момичетата;
  • избягвайте синтетичните материали, защото ако досега детето ви не е получавало алергична реакция от такива дрехи за повод, то в градината това може да се случи, тъй като ще прекара по-дълго време с тях. 

В онлайн магазин Косара ще намерите всичко за гардероба на детето и за всеки сезон! Ние обличаме вашия малчуган от главата до петите за всеки повод вече над две десетилетия, и винаги предлагаме най-добрите цени. Пожелаваме ви приятно онлайн пазаруване, а ако предпочитате, заповядайте и във физическите ни магазини, където ще ви консултираме и обслужим индивидуално и компетентно.